Vācijā ļoti iecienīts ir apjomīgais izdevums Sieviete - mājas ārsts. Tajā rodams zinātnisks apstiprinājums lielajai mākai, kas piemīt jebkurai sievietei. Bērns raudādams atskrien pie mammas, jo sasitis celīti, un viņai atliek mazo noglaudīt, lai sāpes būtu prom. Ar smaržīgu eļļu pamasē mīļotajam pēdas un muguru, viņš brīvs no dienas noguruma. Tur nav nekādas mistikas - pierādīts, ka vīrieša labās plaukstas enerģija apzīmējama ar pluszīmi. Kad divi kungi sarokojas, viņi viens otram ir enerģijas devēji. Turpretī sievietei šajā rokā ir mīnuss - viņa visu, kas sāp, skumdina un nomāc paņem nost. Sieviete spēj ārstēt pat tad, ja viņas rīcībā nav neviena medikamenta.
36,6C

piektdiena, 2011. gada 15. aprīlis

Pirts dārziņš

Ikvienam pirts saimniekam iesaku pie pirts piesaulītē ierīkot dārziņu ar pērienam noderīgiem augiem. Parasti jau īsts dabas bērns rīkojas intuitīvi un svaigajā pirtsslotiņā liek tos augus, kas uz viņu skatās. Es vasarā pirms pirts dodos radošā bridienā pa pļavām un mežmalām, lai sagatavotu sev un tuviniekiem pāris sulīgu un aromātisku slotiņu. Vidū lieku puķes un zāles, apkārt dažādus zariņus, bet bērza zariņi tik un tā ir galvenie. Taču bieži vien starp pērieniem ienāk prātā, ka vajadzēja tikai sev vienai saplūkt piparmētru pušķīti, lai gludinātu krunkas un noberztu augumu. Bet slinkums doties uz dārzu, ērtāk, ja pie pirts viss aug.

 

Koku pavēnī

Mežābeles pēriens modina sieviešu seksualitāti. Bārbeles pēriens piesaista naudu un vairo popularitāti.
Ceriņziedu laikā lutiniet sevi ar sulīgu pērienu, pat tad, ja neciešat no sāļu nogulsnēšanās, paplašinātām vēnām un kaulu sāpēm. Ceriņi turklāt atvaira ļaunos garus un stiprina mīlas kvēli.
Dižegle jeb baltegle ir maiga un smaržīga, ēteriskajai eļļai ir dezinficējoša, sāpes remdinoša, nomierinoša un pretiekaisuma darbība. Tā kā viņa pie mums savvaļā neaug, laikus iestādi pirts tuvumā.
Dievkociņš ir mans mīlulītis – to stādu vietā, kur ērti garāmejot noglaudīt. Vasaras slotās vienmēr lieku dievkociņu, un man pat nav svarīgi – kāpēc. Viņam jau patīk smaržot un pēc griešanas lekni ataugt. Kam vien vajag, dievkociņa stādus dāvinu ar prieku.
Ja tavas pirts tuvumā neaug ieva, noteikti iestādi to pie dīķa. Kad miesa tvīkst pēc svaiga pēriena, ieva ir pirmā, kas pavasarī mums to piedāvā. Ievas pēriens īpaši noderēs tiem, kas bēdājas, ka zūd seksualitāte. Turklāt ieva palīdz atbrīvoties no liekā svara un veicina organisma attīrīšanos.
Krievi dzied par kaļinku, bet tev iesaku pie pirts iestādīt arī kādu irbeni. Pie sirds liktas irbenes slotiņas pazemina asinsspiedienu, bet, ja uz tās sēdēsi, atkāpsies hemoroīdu sagādātās mokas.
Arī tad, ja roka neceļas pērties ar ziedošiem jasmīniem, iestādi to pirts tuvumā, lai smaržo ne tikai lāvas telpa, bet arī visa apkārtne. Jasmīns noskaņo uz garīgumu, nomierina nervus, uzlabo vispirms seksu, tad – miegu.
Tā ēka, pie kuras aug kastaņa, nekad nenodegs. Turklāt no kastaņu lapām var sasiet slotiņas kā tuklas rociņas, kas mazinās reimatisma, osteohondrozes un locītavu sāpes, atvieglos asinsrites slimību sagādātās ciešanas. Ar svaigiem kastaņiem var masēt slimās auguma vietas. Ja sabērsi kastaņus lēzenā kastē, iznākot no lāvas telpas, varēsi pa tiem pabradāt.
Arī kāds ķirsītis pie pirts derētu – tam lunkani zariņi, smaržīgas lapiņas un gardas odziņas!
Lapegļu maigie skuju pušķīši vasarā lieliski iesmaržina un dezinficē pirti.
Ziedošu sausseržu slotiņa palīdz mazināt svaru, dziedina acu un ādas slimības un noskaņo cilvēku veiksmei.
Viens tūjas zariņš slotā jauki smaržos, turklāt tas dezinficē gan ādu un pirts gaisu, gan nomierina nervus.
Upenes ir dievīgas pat tad, kad ogas apēstas. Šādas slotiņas veicina svīšanu, dod enerģiju un mazina kaulu sāpes.

Puķu dārzs

Man pie pirts aug ķirsis, kam zaros vijas apiņi, – divi vienā, tā teikt. Apiņu čaganos ziedus vajag klāt uz lāvas vai ziemā iemest garūdens katliņā. Tas ne tikai jauki smaržo, bet arī nomierina nervus. Turklāt uzlabo ēstgribu un mazina seksualitāti, ja nu tas tev nepieciešams. Nieru slimnieki lai nebaidās un liek uz krustiem apiņu kompreses.
Dadzim noteikti jāaug pie pirts. Ja pēc karsēšanās sāp galva, uzliec uz pieres dadžu lapas, lai nav jāmeklē tabletes.
Izops ir īsts skaistulītis: zied koši ziliem ziediņiem, jauki smaržo, atbrīvo dvēseli no drūmām domām, stiprina gara spēku un remdē sāpes.
Senāk iekarotāji ūdenstilpēs, no kurām gribēja ņemt dzeramo ūdeni, sameta kalmju sakneņus, lai iznīdētu sērgas. Arī tavs pirts dīķītis nav iedomājams bez kalmēm. Kad tās saaugs, varēsi noklāt lāvu – kalmes atjaunos spēkus, uzlabos atmiņu, remdēs sāpes un dziedēs ādas slimības.
Noteikti iesēj pirts dārziņā kumelītes, lai vari saplūkt burvīgu slotiņu, kas atbrīvos no stresa, ārstēs ādu, iekaisumus, pinnes, vairos skaistumu un uzlabos miegu.
Negaidi, kamēr kāds putniņš iesēs pie pirts kaņepi, iesēj šo burvīgo milzeni pats, vēlāk jau kaņepe pati parūpēsies par savu turpinājumu. Kaņepes pēriens ir ļoti enerģētisks, tikai uzmanies – augs iekrāso tumšus ienadžus.
Lavandas stādiņus var nopirkt dārzniecībās un smaržīgo silto zemju augu izmantot pirts priekiem. Lavanda aromatizē gaisu, uzlabo domāšanu un iedvesmo mīlestībai. Rudenī lavandu iestādi podā un baudi jauko smaržu arī ziemā.
Citronmētra jeb melisa ir salīga, nereti tā izsalst, bet neviens pirts dārziņš nevar bez tās iztikt. Citronmētra mazina nogurumu, atslābina muskuļus, uzlabo sirdsdarbību un, pats galvenais, piesaista naudu!
Nātre ir augu augs, tik laba, ka ne izstāstīt tik mazā rakstiņā. Tā kā man nav reimatisma, tad neļaujos pierunāties uz kodīgo pērienu, toties applaucēju nātri un tad berzējos ar vīkšķi. Lieliska masāža, un āda pēc tam kļūst maiga kā zīds.
Ja līdz mežmalai tālu, iestādi pirts ēnainajā pusē papardes. Tad būs, ar ko noklāt lāvu, lai piepildās vēlēšanās un mazinās kaulu sāpes. Ja paliksi paparžu slotiņu zem deguna, būs vieglāk elpot, kad pa muguru dancos slotas.
Piparmētras gludina krunkas, uzlabo atmiņu, ārstē ādas un sirds slimības, kā arī lieliski smaržo. Vari mēģināt tās radinieci ūdensmētru iestādīt tekošā ūdenī.
Raudene ne vien jauki smaržo, skaisti un raženi zied violetiem ziediņiem, bet arī labi noder pirtī. Sievietes pusmūžā var dzert raudeņu tēju, bet vīrieši labāk lai ar to mazgā matus, tad labi augs. Raudeņu tēja puišiem mazina locekļa jutīgumu, un kam gan to vajag?
Sudrabainā un rūgti smaržojošā vērmele atbrīvo no sliktām enerģijām un palīdz vājēt.
Vībotne ir vērmeles radiniece un pelnījusi augt pirts tuvumā. Tā ir sens maģisks augs, kas tīra gaisu, veicina zemapziņu, attīsta prātu, izkrāso sapņus un dziedē.
 
Izskatās, ka tavs pirts dārziņš būs lielāks par pirti, bet vai tad mums labiem darbiem zemes trūkst? Vēl neaizmirsti, ka dilstošā mēnesī jādara viss, lai augumu rosinātu atbrīvoties no liekā un sliktā, tas ir īstais laiks pīlingam, varžacu nīdēšanai un pumpu spaidīšanai. Augošā mēnesī mielo ādu un garu. Nepiemirsti ieziesties ar medu laimei un noteikti pasaki paldies visiem, kas gādājuši par tavu labsajūtu. Un ņem no dabas ne daudz, ne maz, bet tā, lai pietiek.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru