Vācijā ļoti iecienīts ir apjomīgais izdevums Sieviete - mājas ārsts. Tajā rodams zinātnisks apstiprinājums lielajai mākai, kas piemīt jebkurai sievietei. Bērns raudādams atskrien pie mammas, jo sasitis celīti, un viņai atliek mazo noglaudīt, lai sāpes būtu prom. Ar smaržīgu eļļu pamasē mīļotajam pēdas un muguru, viņš brīvs no dienas noguruma. Tur nav nekādas mistikas - pierādīts, ka vīrieša labās plaukstas enerģija apzīmējama ar pluszīmi. Kad divi kungi sarokojas, viņi viens otram ir enerģijas devēji. Turpretī sievietei šajā rokā ir mīnuss - viņa visu, kas sāp, skumdina un nomāc paņem nost. Sieviete spēj ārstēt pat tad, ja viņas rīcībā nav neviena medikamenta.
36,6C

svētdiena, 2011. gada 10. aprīlis

Pavasara nātru kūre

Nātres, tāpat kā ķiploki, sīpoli, skujas, satur fitoncīdus – dabiskas ārstnieciskas vielas, kas nogalē kaitīgās baktērijas un mikroorganismus. Ja dažas nātres lapas iemet pienā, tad tas tik ātri nesaskābst, tāpat siltā laikā nātrēs ietīta gaļa un zivis tik ātri nebojājas. Šā iemesla dēļ nātres izsenis izmanto tautas medicīnā strutojošu brūču, onkoloģisko un plaušu slimību ārstēšanā, arī organisma attīrīšanai un spēcināšanai. Nātres satur C, K, B grupas vitamīnus, vērtīgas minerālvielas – dzelzi, kāliju, kalciju – un citas vielas. Nātru lapās ir divreiz vairāk karotīna nekā burkānos un divreiz vairāk C vitamīna nekā upenēs. Nātres satur daudzas bioloģiski aktīvas vielas, kas spēcīgi ietekmē vielmaiņas norises, attīra asinis, mazina iekaisumus, aptur asiņošanu, tonizē dzemdes muskulatūru, pazemina cukura līmeni asinīs, stimulē kunģa un zarnu trakta darbību, veicina vēdera izeju, uzlabo redzi, mazina stresu un histēriju.
Lai nesadzeltos ar cimdiem rokās saplūc vai ar šķērēm nogriež jaunās nātres.  Kamēr kāti nav kļuvuši cietu var ņemt visu augu vai arī tikai lapiņas. Tagad pavasarī, pēc iespējas vairāk lieto tās svaigas, bet daļu sakaltē priekšdienām.
ARĪGI
Lapu putriņu - sasmalcinātas lapas vai sulas kompreses lieto uz brūcēm un deguna asiņošanas apturēšanai. Lieto arī pret kārpām, vēnu varikozi, nedzīstošiem ādas izsitumiem, niezi un brūcēm.
Tinktūru - lieto svaigu brūču apmazgāšanai un kompresēm pret locītavu sāpēm, iekaisīgu pumpu dezinficēšanai.
Ar stipru uzlējumu, novārījumu vai tinktūru ierīvē  galvas ādu pret matu izkrišanu, blaugznām un taukošanos. Var izmantot arī matu skalošanai.
Pēršanās. Ar nātrēm var pērties uz pirts lāvas vai braucīt sāpošās locītavas un muguru. Nātres kairina, uzlabojas asinsrite, un sāpes mazinās.
Kāju vannas. Pilnu sauju nātru uzkarsē 3l ūdens līdz vārīšanas temperatūrai. Mazliet atdzesē un vanno kājas 20 minūtes, nātres paliek ūdenī. Pilnai vannai vajag ap 200 g svaigu nātru. Palīdz pret nervu sāpēm, reimatismu un saaukstēšanās slimībām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru