Vajadzēs: vienu glāzi ūdens (250ml), tējkaroti svaigas, sasmalcinātas ingvera saknes, 1 tējkaroti kaltētu kumelīšu ziedu un 1 tējkaroti kaltētu liepziedu.
Gatavošana: uzvāri katliņā ūdeni, pievieno ingveru, uzliec katlam vāku un karsē uz mazas uguns 5-8 minūtes. Noņem no uguns, pievieno kumelītes un liepziedus, uzliec vāku un ļauj ievilkties 10-15 minūtes. Dzer siltu. Ja vēlies, vari saldināt ar medu vai sīrupu.
Efekts: Liepziedi un kumelītes maigi atslābina nervus, līdzsvaro emocionālo un fizisko spriedzi. Ingvers mazina iekaisumu un sāpes izraisošo vielu veidošanos organismā, tas ātri rada iekšēju un ārēju siltuma sajūtu un krasi mazina galvassāpes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru