Vācijā ļoti iecienīts ir apjomīgais izdevums Sieviete - mājas ārsts. Tajā rodams zinātnisks apstiprinājums lielajai mākai, kas piemīt jebkurai sievietei. Bērns raudādams atskrien pie mammas, jo sasitis celīti, un viņai atliek mazo noglaudīt, lai sāpes būtu prom. Ar smaržīgu eļļu pamasē mīļotajam pēdas un muguru, viņš brīvs no dienas noguruma. Tur nav nekādas mistikas - pierādīts, ka vīrieša labās plaukstas enerģija apzīmējama ar pluszīmi. Kad divi kungi sarokojas, viņi viens otram ir enerģijas devēji. Turpretī sievietei šajā rokā ir mīnuss - viņa visu, kas sāp, skumdina un nomāc paņem nost. Sieviete spēj ārstēt pat tad, ja viņas rīcībā nav neviena medikamenta.
36,6C

sestdiena, 2011. gada 9. aprīlis

Par aromterapiju

Ēteriskās eļļas ir aromātisks šķidrums, sastāvošs no daudziem komponentiem, kuri rada specifisko aromātu. Vienas eļļas sastāvā ir 120-500 dažādu komponentu. Atkarībā no augu kultivācijas vietas to aromāts ir dažāds, piemēram, Itālijas jasmīns, Florences īriss, Marokas roze, utt. Eļļas sastāvs var mainīties atkarībā no tā, kādā dienā ir ievākti augi, pat kurā diennakts laikā. Piemēram, jasmīna ziedus ievāc agri no rīta, pirms saullēkta. Augi šīs eļļas satur ļoti nelielā daudzumā (4% – 0.1%). No 100 kg lavandas var iegūt 2,5 kg eļļas, no 100 kg rožu ziedlapiņām – 0,5 kg. Šī iemesla dēļ naturālās ēteriskās eļļas vienmēr būs dārgas un ne visiem pieejamas. XX gs. ēterisko eļļu koncentrāciju augos sāka pētīt zinātnieki. Pētījumu rezultātā secināja, ka vienkārši izsakoties, eļļas uzkrājas speciālos rezervuāros augu lapās, mizā, ziedos, saknēs, sēklās. Vienkāršs piemērs apliecina eļļu koncentrāciju citrusu augļu mizās. Miziņu izspiežot virs degošas sveces, šķidrums, kas izdalās, uzliesmos. Ēteriskās eļļas aromāts ne vienmēr ir tāds pats kā auga ziedu aromāts. Piemēram, jasmīna eļļas aromāts ir līdzīgs siena smaržai, bet smaržīgās vijolītes aromāts, ir līdzīgs gurķu smaržai.
Mūsdienu aromterapija – ir profilaktisks, ārstniecisks, pilnīgi dabisks līdzeklis, lai uzturētu labu cilvēka psiho – emocionālo un fizisko formu.

(no pirtslietas.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru