Vācijā ļoti iecienīts ir apjomīgais izdevums Sieviete - mājas ārsts. Tajā rodams zinātnisks apstiprinājums lielajai mākai, kas piemīt jebkurai sievietei. Bērns raudādams atskrien pie mammas, jo sasitis celīti, un viņai atliek mazo noglaudīt, lai sāpes būtu prom. Ar smaržīgu eļļu pamasē mīļotajam pēdas un muguru, viņš brīvs no dienas noguruma. Tur nav nekādas mistikas - pierādīts, ka vīrieša labās plaukstas enerģija apzīmējama ar pluszīmi. Kad divi kungi sarokojas, viņi viens otram ir enerģijas devēji. Turpretī sievietei šajā rokā ir mīnuss - viņa visu, kas sāp, skumdina un nomāc paņem nost. Sieviete spēj ārstēt pat tad, ja viņas rīcībā nav neviena medikamenta.
36,6C

otrdiena, 2011. gada 12. aprīlis

Labas sēklas

Ļoti aktuāls un interesants sēklu piedāvājums no Lietuvas (www.seklos.lt) (redzēts RIMI, MAXIMA,JUSK):
  • Īstais mārdadzis -Silybum marianum. Viengadīgs ārstniecisks un dekoratīvs augs. Kā ārstnieciskās izejvielas izmantojamas saknes, lapas, sēklas. Šo augu sēklas, kas satur silmarīnu, izceļas ar detoksicējošām un aknu reģenerāciju veicinošām īpašībām. Ja augam ļausiet nogatavināt un izsēt sēklas, tās izsēsies pašas.
  • Smaržīgā madara - Asperula odorata. Daudzgadīgs garšaugs, dekoratīvs, medu saturošs augs. Ar svaigām un žāvētām lapām papildina dārzeņu ēdienus, pudiņus, kompotus; pievieno tējai. Lai baltvīns iegūtu specifisku garšu un smaržu, atvērtā pudelē pievieno ziedošas madaras zariņu. Ar žāvētām madarām var aromatizēt veļu skapī.
  • Parastā asinszāle - Hypericum perforatum L. Daudzgadīgs medu saturošs ārstniecisks augs, augstums 30-80 cm. Ārstnieciskās izejvielai tiek vāktas ziedošas asinszāles augšējā daļa. Asinszāles novārījums tiek lietots gremošanas trakta slimību, rīkles, deguna gļotādas iekaisuma un aknu slimību ārstēšanai. Augos esošās vielas darbojas arī kā antidepresants.
  • Dārza lapu redīss - Raphanus satinus. Ātri augošs dārzenis, paredzēts lietošanai svaigā veidā. Uzaug pa 6-7 dienām. Ieteicams lietot gaļas, zivju, olu vai biezpiena ēdieniem. Lai pastāvīgi lietotu šo dārzeni, ieteicams to sēt ik pēc 7 dienām, īpaši ieteicams ziemas laikā.
  • Parastais pelašķis - Achillea millefolium l. Daudzgadīgs augs. Ārstnieciskajai izejvielai vislabāk ņemt auga augšējo daļu, pelašķa ziedēšanas laikā, jūlijā. Pelašķis jau no seniem laikiem ārstē brūces un asiņošanu. Ar stipru ziedu novārījumu iznīcina augu kaitēkļus. Vislabāk aug irdenās mālsmilts vai smilšainās augsnes. Nepanes paēnu.
  • Dārza balodene - Atriplex hortensis Viengadīgs garšaugs. Ļoti auglīga, garšas un vitamīnu bagātības ziņā līdzinās spinātiem. Vislabāk aug auglīgās augsnēs. No lapām gatavo salātus, putras, zupas, var konservēt ziemai. Ar savām uztura īpašībām ļoti piemērota bērniem un diētiskam uzturam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru