Vācijā ļoti iecienīts ir apjomīgais izdevums Sieviete - mājas ārsts. Tajā rodams zinātnisks apstiprinājums lielajai mākai, kas piemīt jebkurai sievietei. Bērns raudādams atskrien pie mammas, jo sasitis celīti, un viņai atliek mazo noglaudīt, lai sāpes būtu prom. Ar smaržīgu eļļu pamasē mīļotajam pēdas un muguru, viņš brīvs no dienas noguruma. Tur nav nekādas mistikas - pierādīts, ka vīrieša labās plaukstas enerģija apzīmējama ar pluszīmi. Kad divi kungi sarokojas, viņi viens otram ir enerģijas devēji. Turpretī sievietei šajā rokā ir mīnuss - viņa visu, kas sāp, skumdina un nomāc paņem nost. Sieviete spēj ārstēt pat tad, ja viņas rīcībā nav neviena medikamenta.
36,6C

trešdiena, 2011. gada 4. maijs

Mandeļu eļļa (Prunus Dulcis/Prunus amygdalus)

Mandeļkoks pieder pie rožu dzimtes augiem un tā dzimtene ir Ķinas subtropu reģioni. Šodien daudzas mandeļkoku kultūras sastopamas Kalifornijā un Spānijā. Kalifornijā audzē saldās mandeles, bet Vidusjūras reģionā aug saldas un nedaudz rūgtenas mandeles. Rūgtās mandeles satur zilskābi, tās īpatsvars nedrīkst pārsniegt 5%. Aukstās spiešanas procesā no mandelēm iegūst dzidru, gaiši dzeltenu eļļu ar maigu riekstu smaržu. Lai iegūtu 400 litrus eļļas ir nepieciešama 1 tonna mandeļu. Mandeļu eļļa ir viena no vērtīgākajām eļļām ādas kopšanā. Tā ir viegli panesama, nav kairinoša. Tā ir līdzīga aprikožu kauliņu eļļai, taču mandeļu eļļa ir daudz saturīgāka. Tā viegli izplūst un labi iesūcas. Mandeļu eļļa ātri sasmok, tāpēc tā jāuzglabā tumšā un vēsā vietā.
Sastāvs: 6.7% palimitīnskābe, 21% linolskābe, 66,4 % eļļu skābe, 1,7% stearīnskābe , skavalāns, A un E vitamīni.
Joda skaitlis: 95
Tauku īpašības: nežāvējoša
Izplūšanas īpašības: lēni izplūstoša eļļa
Pielietojums: Pamata eļļa - klasiska kosmētiskā eļļa, kas piemērota visiem ādas tipiem, labi piemērota bērnu ādas kopšanai un ļoti jutīgai ādai, der matu kopšanai, veicina matu augšanu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru