Vācijā ļoti iecienīts ir apjomīgais izdevums Sieviete - mājas ārsts. Tajā rodams zinātnisks apstiprinājums lielajai mākai, kas piemīt jebkurai sievietei. Bērns raudādams atskrien pie mammas, jo sasitis celīti, un viņai atliek mazo noglaudīt, lai sāpes būtu prom. Ar smaržīgu eļļu pamasē mīļotajam pēdas un muguru, viņš brīvs no dienas noguruma. Tur nav nekādas mistikas - pierādīts, ka vīrieša labās plaukstas enerģija apzīmējama ar pluszīmi. Kad divi kungi sarokojas, viņi viens otram ir enerģijas devēji. Turpretī sievietei šajā rokā ir mīnuss - viņa visu, kas sāp, skumdina un nomāc paņem nost. Sieviete spēj ārstēt pat tad, ja viņas rīcībā nav neviena medikamenta.
36,6C

otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Abjangas masāža

 Šis ir eļļas masāžas veids. Katram pacientam individuāli tiek izvēlēta atbilstošā eļļu kombinācija. Masāžas laikā cilvēka ķermenis secīgi no visām pusēm tiek noklāts ar sasildītu eļļu – ārsts uzaicina klientu noteiktā kārtībā mainīt ķermeņa stāvokli.
Visai svarīgi ir arī tas, ka masāžas kustības ir stingri reglamentētas – tās izdara pa cilvēka enerģētiskajām līnijām un t.s. Marmas punktiem. Tas sekmē nevajadzīgo vielu izvadi no organisma un cilvēka enerģētikas sakārtošanu, arī patīkamu atslābināšanos. Ar šo masāžu palīdzību daudziem klientiem izdodas atbrīvoties no liekā svara.
Abjangas masāža ietilpst Pančakarmas ārstēšanas kursā, bet tā var būt arī patstāvīga ārstēšanas procedūra. Abjangas masāžas seanss ilgst apmēram 50 minūtes
Un notiek tas šādi - ierodos veselības centrā, man tiek ierādīta telpa kur noģērbties(drīkst uzvilkt tikai vienreizlietojamās biksītes). Tad ietinusies dvielītī dodos uz masāžas telpu. Telpā ir koka galds, skan kaut kāda austrumnieciska mūzika, silti un labi. Masiere lūdz apsēsties uz masāžas galda un dod man tādu kā āmurīti un metāla bļodu - tas lai ar skaņu ievibrētu gaisu telpā.Masāžu sāk no kala daļas, ar siltu eļļu tiek masēti pleci, kakls galva. Tālāk apsēžos uz masāžas galda - atkal pleci, tad rokas, kājas pēdas. Un tā tieku grozīta - sākumā uz muguras, tad uz kreisā sāna, tad uz vēdera tad uz labā sāna. Rezultātā es burtiski peldu siltā eļļā. Pasūdzos, ka man salst kājas un pēdas tiek izmasētas ar tādu koka masāžas rīku. Patiešām pēdas sasilst. Pēc masāžas tieku satīta siltos dvieļos un drīkstu pagulēt 10-15 min. Sajūta patīkama, ir silti, ļoti nāk miegs, domas aizpeld. Pēc 10-15 minūšu gulēšanas atgriežas masiere un tieku pavadīta uz dušas telpu. Tagad tikai šis eļļas lērums jādabū nost no ķermeņa un matiem. Šeit pieejams īpaši atīrošs šampūns, bet vienalga pēc matu mazgāšanas, matos paliek drusku eļļaina sajūta ( varbūt jāmazgā divas reizes). Apģērbjos, izfēnoju matus un mani jau gaida siltas tējas tase. Sajūtas - labas, miegainas un lēnas. Miegainums mani pavada visu šo dienu, laikam tas pieder pie lietas - organisms attīrās!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru